Saturday, July 30, 2011

Rindu Di Bulan Ramadhan

Tak lama lagi nak puasa nie..

Sangat Happy bulan Ramadhan nak sampai tapi..

Ada benda lain yang wat aku sedih..sob..sob..

Wuaaa..sedih o..

Aku takleh nak dengar lagu sedih2 nie..sayu hatiku..

Kat umah pun aku takleh nak dok sangat, aku rindu ngan anak n wife aku sesangat..Umah yang dok bising dengan anak n suara ala2 fasha sandha yang kluar bila umah bersepah yang aku tak dengar watkan aku rasa tak seronok nak dok umah..

Aku try wat2 sibuk sekarang nie..

Rasa2nya 3 minggu puasa nie aku akan dok sensorg kat umah..
bleh bayangkan ke klau nak sahur sensorg..Klau bangun lambat sah2 lauk lebihan berbuka semalam aku balun sejuk2..

Berbuka plak sensorang, aku takleh nak bayangkan..
Tp alternatifnya, g berbuka kat masjid ramai sikit org..betul tak?hehe..

Minggu awal puasa nie memang takde kerja luar.. ingatkan nak balik kedah, tengok2 bos dah bekukan cuti bab nak wat kursus..nak wat camana, terima jelah..

Nampak gayanya memang sebulan lah aku tak jumpa di org.. Nasib baik ada teknologi canggih sekarangkan.. bleh gak nak tengok perkembangan terbaru..


Nie gambar baru Adam..




Makin bam..bam nampak..
Tak sabar nak balik jumpa..huhu

Apa pun aku terima nie sebagai dugaan di bulan Ramadhan.
Mungkin ada hikmah disebaliknya.

Sebaik-baik perancangan kita Allah jua yang tentukan. Perancangan Dia lebih baik lagi dari kita..

Sama-sama kita beramal..

10 ramadan yang pertama adalah rahmat
10 ramadan yang kedua adalah keampunan
10 fasa terakhir adalah fasa pembebasan dari api neraka.


Selamat Menempuh Ramadhan Al-Mubarak dan selamat berpuasa!!

7 comments:

AmirFX said...

Salam Ramadhan bro.. Nampak bam2 dah anak dirik.. Ngekot belah ney ya? haha...

cik_ah82 said...

amboi, sempat lagi dlm sedih2 tu kenakan org ye..haa..bila camni, suara yg ala2 fasha ni jugak yg berguna..kejutkan sahur, hidangkn..bgun suma dh tersedia..cer bc entry br kt belog saya.klu lah sume lelaki begitu.;p

p/s: kami lagii rindu kt ayah yg sorg2 kt sana!huhu

labulabi said...

salam ramadhan pok.iboh sedih2.lak raya dapat jumpa bah.hehehe

am-rie said...

AmirFX
Selamat puasa Bro..Ada bam2 skit, last nangga masih belum bam2x..Rasanya macam ikut maknya jak..hehe

cik_ah82
hehe..baca dah..
takpe pun wanita wat tu semua..pahalanya berlipat kali ganda..lelaki pun kena toling jugak

labulabi
selamat berpuasa juak..

erolnukman said...

tedah kau posa sorng2..membujang buat sementara.hehe..
apa2pun salam ramadhan & selamt berpuasa bro..

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat berpuasa..juh dengar lagu raya kita..hehehe

am-rie said...

erolnukman
huhu..sedih o posa sensorg..bujang di bulan posa sangatlah sik best..hehe
selamat bpuasa juak bro!!

cik LyndaWawa igUana
selamat bpuasa..eh sikpat mek dgr lagu raya sensorg to..nangis klak..hehe