Wednesday, August 18, 2010

Susahnya nak pk tajuk!!!

Semalam aku jalan2 kat bazar ramadhan , tetiba aku terfikirkan sesuatu...


Kisahnya..

Klaulah aku nak berniaga Kad raya kat bazar ramadhan nie agak2 laku ke?

*
*
*
*
*
*

Maunya aku digelak dek org kan..kuikuikui..

Ada ke jual kad raya..jual kuih raya la oi!!

Apa barang wei niaga kad raya, tak multimedia langsung!!

Rasanya camtulah ayat2 power menusuk (betul ke ayat nie) dan merosakkan terus gegendang telinga..Ceh!! macam2 aku rasa org kutuk kan...

Zaman dah berubah...

Sekarang kad raya org dah tak tengok sangat kan...

Tapi..Nostalgianya tetap ada...

Dulu masa kecik, mintak duit kat mak kayuh basikal g kedai beli kad raya..

yang nie untuk cikgu nie, tu untuk cikgu tu..yang nie plak bg budak nie nak balas balik bab dalam kad ada tulis ( pecah kaca pecah gelas cepat balas!!)..Hampeh tol, bagi tak ikhlas..

Tapi aku suka zaman2 macam tu, walaupun aku bukan dapat banyak pun setiap kali nak raya.. Org bagi baru aku nak balas,klau tak duit tu aku g beli ABC tuk buka puasa..hehe

Tu lah..kadang2 rasa dulu2 jugak yang best kan..
Sekarang org click n send je..
nampak maya bukan nyata macam dulu, bleh gantung2 kat ruang tamu kasi meriah..


Kira meniaga kad raya sekarang dah taklehla kan...
cancel terus!!hehe..

Selamat menyambut ramadhan wat semua...yeah!!


p/s pecah kaca pecah gelas...kutip la masuk bakul sampah kena kaki berdarah oi...








11 comments:

Ivy Metaga said...

mena padah ktk ya, mun dolok2 nak, asal time perayan, siap kira gik berapa sanak saudara mau di beri kad christmas hehehe, nang best lah zaman ya....

Kenny De said...

nyambung kata ivy ~ nang best dolok, biar berpuluh kad dihantar, xda mok ngarap dibalas. asal orang yg diberik ya terima.. maseh kah amalan ya??~

AmirFX said...

Nostalgia nar dah nektok mun ada gik org merik kad raya.. haha... P thn lepas pernah nemu cgek rumah msh ada gantung2 kad raya.. P sayangnya semua kad raya tek d beli untuk perhiasan.. Bukan yg d berik org lain pun...

am-rie said...

Ivy Metaga
ya lah..tapi zaman dah berubahla ivy..susah nak dapat kad dah kinek tok kan..hehe

Kenny De
Ken, rasanya org anta sms jak kinek tok..kad rasanya susahlah..

am-rie said...

AmirFx
suk ati mun lepak2 umah ya, rasa cam dolok2 jak walaupun kad beli dirikpun..hehe
Mun nemu agik, tangkap gambar bro..susah nak nemu camya agik.hehe

cik_ah82 said...

tp kalo org bg xbalas2 pun..;p

am-rie said...

cik_ah
erk..ye ke?hehe..

erolnukman said...

aok..best aih nostalgia ya....masa raya agak rumah kwn,pegi ke dindin carik kad yg diberik..nya ada gantung sik...seronok bila nanggar kd yg d berik kita d gantung..hehehe..
wahhh..best eh..pandey excited aku ngenang nostalgia camya..byk gik kesah kad raya tok sbenarnya..

kal jis (im not carl zeiss) said...

aok hoh.. jaman dah berubah.. duni asmakin maju.. tp tradisi tetap kita ingat.. ingat jak? hehehe...

tengku_fir21 said...

huhu..tapi kad raya boleh simpan wlpun lama-lama akan menjadi beban...

rindu kad raya
ada sesiapa nak poskan kad raya

am-rie said...

erolnukman
bro, sambunglah cerita kad raya tok..mesti best.hehe..

kal jis
aok..ingat jaklah..memori kad raya namanya..hehe

tengku_fir21
bleh simpan, tapi lama2 color putih jadi kuning bro..hehe
klau ada kasi frame itew kad raya..hehe