Friday, August 6, 2010

Kebenaran kadangkala memang pahit untuk ditelan.

Semua dah taukan..Saja isue nie lambat nak kluar kat blog aku..memang yang pahit tu lambat skit nak telan, tu yang lambat jugak update..hehe

Kepada mereka2 yang terbabit dan terjebak menyokong kelab atau negara yang memiliki lambang2 seperti itew.. tepuk dada tanya hati..

Macam aku..dah terbiasa pakai baju ManU.Tetiba kluar lak kenyataan nie, memanglah berat nak terima..Alih2 plak kluar design baru, mau tak melompat nak g beli..


Yes..memang betul, mulanya aku cakap..alah, bukan aku taksub ngan lambang setan tu pun. Tak tergadai akidah aku insyaallah klau pakai baju tu..Yang aku sokong Club n player je...

Apa yang salahnya?

Dari kecik aku sokong ManU beb..arkhh!! tension sekejap..

*
*
*
*
*
*
*
*

Tu lah kata hati aku bila mula2 baca n dengar berita kat radio..

Bila dah muhasabah diri, dipikirkan dalam2 ada kebenaran yang agak sukar diterima oleh hati(sebab terbiasa)..

'Auzubillah hi minasy syaitoonirrajim'-(Aku berlindung (dgn nama Allah) daripada syaitan yang direjam)'.

Fikir-fikirkan n selamat beramal..hehe

Kepada Fans Liverpool..seronoklah korang eh bleh beli baju baru Liverpool..
Aku jugak yang gigit jari.. hampeh tol!!

Agak2 nak beli baju Club mana past nie?..



7 comments:

y@n@ M!B said...

Arsenal oke?? tehee~

am-rie said...

yana
Arsenal? shuh..shuh..hehe

Ivy Metaga said...

hurmmm..ya lah kdg2 susah jua oh mun mcm ya...bole beli, tampal jak dgn logo lain hehehehe...gurau jak oo..

am-rie said...

Ivy
idea menarik ya..tampal logo Persatuan Bola sepak Sarawak ja..hehe

uSu iJamm said...

Aku minat juak bol. Tp sikda sampei meli jersi. Lain urang lain cara o..

am-rie said...

usu ijam
sikda jiwa su mun sik meli jersi..hehe..
nyaman di pakei juak mun nak jog2 kah..hehe

AmirFX said...

Aok ooo.. Cemne ngn team Arsenal? Sekda masalah lah... Yalah rindok ati.. haha...