Friday, August 20, 2010

Kasi Servis!!

Lama dah aku tak kluar memoto shoot..hehe

Kadang2 terlupa bawak outstation, walaupun dah kemas cantik2 ingat dah masuk keta, rupa2nya kat atas meja lagi..dush!!

Dan semenjak dua menjak aku terperasan ada 'tompok2 tahi unta' di dalam setiap gambar yang aku ambik..ingatkan skrin aku habuk melekat..aku cuci skrin n capture lg masih ada jugak...

past tu aku tukar lens, masih gak kat tempat yang sama..so aku rasa bukan sebab lens tapi kat dalam body dia...

Wah aku tension!!




Nak cuci sendiri aku tak reti..aku tengok2 je dalam dia...
kot2 la nampak...hehe..

Last2 ke sony centre jugaklah jawabnya...

Test LCD 3d sony..macam best..tapi tak best pun..hehe

So, g hantar servislah..so budget dia RM150.00 je katanya..
Aku ok je bab, 2 tahun lebih dah aku pegang benda nie..sekali sekala nak kena servis la..

Aku hantar sabtu, rabu dah dapat..so, charge nya hanya 20.00 henggit..lega..
just cuci je katanya, takda part yang nak ditukar..


So,nie gambar2 sebelum di servis..

Guna photoshop nak hilangkan tompok2 itew..

So, tak nampaklah beb...hehe

Layan koq!!


Bas kat Terengganu...

Just try yang sport punya setting..


Nie klau jalan2 tepi pantai nampak no 3, just gabungkan je kaki cam gitew..hehe..


Perkampungan nelayan...



samalah...

Burung apa nie?

Burung merak nak..

Burung apa?

Burung merak...

Burung apa?..

jawablah sendiri..

Yang nie guna 50mm yang ari tu..sadis dah takde kat tangan...



p/s Aku suka tangkap gambar, walaupun gambar aku tak shantik..hehe..

6 comments:

erolnukman said...

aku lalu sik pernah2 servis kamera u...nang mesti ka?ish,pandey bingung juak aku...

fndrocka said...

masukkan dalam mesin basuh je bro

am-rie said...

erolnukman
sebenarnya sik pandei nak cuci dirik pun..anta servis jaklah,senang..serah pada yang pakar..hehe..
mun rasa kamera masih ok, sik perlu la rasanya..

fndrocka
ganas nye bro..masuk mesin basuh..hukhukhuk!!

kal jis (im not carl zeiss) said...

amire, kacak eh gambar panning keta puteh ya.. :)

kal jis (im not carl zeiss) said...

eh.. amire indah.. typo:
"amrie".. hehe

am-rie said...

kal jis
hehehe..salah typo indah..
gambar ya baru jak try2, banyak nak menuntut ngan sifu tok..hehe