Monday, April 12, 2010

Mencari positifnya di dalam keadaan yang negatif..

Sedang cuba berfikiran positif..tapi masih negatif..
baru balit mek darik kampung di sarawak nun dah g klate kecek klate la..huahuahua..

tugasan baru gua beb..pantai timur group wa jaga plak..kelantan, terengganu n Kuala Lumpur negeri jajahan baru...

Aku bukan tak suka negeri nie..tapi aku buunchi dengan keadaan jalannya yang jauh dan takda highway..

aku suka advanture, tapi bukan drive menggadai nyawa di selekoh tajam dan berhadapan dengan pemandu yang suka beranggapan sedang dalam perlumbaan F1 tanpa menggira keadaan selamat atau tidak untuk memotong...

Takut beb..aku hati2 tiba2 muncul sebijik keta memotong berhadapan ngan aku..pada hal double line..giler apa!!

Drives like a sedan, fits like an MPV!..itew tag line Nissan grand Livina..
Tapi bila melihat lori balak dihadapan aku rasakan pemanduan ibarat berjalan kaki..kena slow beb, nak potong cuak..betul2 selamat baru aku potong..past tu tension balik ada lagi kat depan lori balak nie..macam haram..

Baru je sampai aku dah pikir camana nak balik..nak menempuh perjalanan 8 jam dalam keadaan yang sama..

Klau ada kecemasan waktu malam, aku kena balik..sanggup ke aku nak mengharunginya? jalan gelap beb..pasti misteri nusantara..

Tapi semalam pekena nasi kukus ayam goreng mabeles..hilang sekejap tekanan..layanan baik punya org kelantan menyedapkan hati untuk berkhidmat..

Ke Terengganu pasti menarik untuk ke pulau2 berdekatan..adakah ini ayat2 positif untuk aku..

tapi still bila pikirkan perjalanannya membuatkan aku patah hati, semangat ku hilang...huhu..

9 comments:

y@n@ M!B said...

gi ganu singgah aa tenggol island..best! cantek sgt tpt dia ^_^

AmirFX said...

Wasehhhh... Ada masa juak nak melancong sambil bekerja... Best2... Mun nemu jeraya kedak ya gik layan Ipod jak sia... haha...

Felicia F. Ramzi said...

yalah oo..kita mungkin berhati-hati tapi orang lain? baca doalah sebelum mula memandu k..

am-rie said...

yana
Tenggol Island? wa..macam best..musti pilih!! hehe..
kena cari a past nie kat mana pulau tu..

am-rie said...

AmirFX
sambil menyelam minum air kata org..hehe
bekerja sambil bercuti namanya..
klak la i coba layan ipod kali cool sikit..hehe

Felicia
mena la..aok, baca doa mek sebelom mandu..past ya doa makan juak, bab sambil drive sambil makan..hehe

erolnukman said...

fuhhh...gila jauh pjalanan...
ayat positif ya nang tulen2 pakey nyedap ati..hehehe

am-rie said...

erolnukman
memang nak sedapkan hati jak..hehe
tapi peluang ya nak g jalan2 blah pantai timur tok..

cik_ah82 said...

hmmm..
sedeynya..
kalo gini xbley balik la..emergency pun wat dunno je la..huhuh

Mak Su said...

salam kenal, salam ziarah.. pedulikan dgn perjalanan jauh, utk rejuvenate, teruskan saja :)