Monday, April 19, 2010

Football Forecast

Ari nie aku nak cerita pasal bola...
Sapa tak suka pasal bola pun kena baca jugak..hehe

Klau korang tak baca korang tak tau..jadi rajin2lah baca..

So, sebenarnya aku nak predict siapa bakal merangkul EPL tahun 2009/2010 nie..
Kekalahan 1-2 Chelsea di tangan Tottenham minggu nie membuka satu lembaran dan harapan baru wat penyokong2 Manchester United..Macam aku!! hehe..

Aku malas nak cerita tangga ke tiga n seterusnya bab aku dah tau dia org kat bawah tu tak mampu nak menang, lagi2 Arsenal tewas ngan Wigan..sapa cakap Arsenal bleh menang tahun nie..ha..memang menang gung kekalahan lah korg..haha..

Kita tengok baki perlawanan yang ada untuk minggu depan n seterusnya... aku cuba untuk tidak bias pada team aku, cuba untuk lebih profesion la dalam mengkritik dan predict keputusan perlawanan.. Apa2 pun bola tu bulat, bukan segi empat..paham2 le..

Gameweek 36
24 & 25 April 2010

VS



manakala...


VS

Game week ke 36 nie aku rasakan kemenangan lebih memihak pada Chelsea selaku tuan rumah, manakala Man United pulak bertemu ngan pasukan yang agak kuat jugak..mungkinkah Tottenham akan meneruskan kecemerlangannya selepas mengecewakan Arsenal n Chelsea..


Tapi aku rasa mungkin keputusannya Man United menang tipis 1-0


So, dengan keputusan seperti ini Chelsea masih mendahului United dengan kelebihan 1 mata.

Gameweek 37
02.05.2010



vs


vs


So, dekat gameweek 37 nielah aku rasakan sebenarnya penentu Siapakah yang layak begelar Juara..Liverpool takkan asyik kalah je kan...Main kat tempat sendiri, sekurang-kurangnya seri aku jangkakan..

Man United macam biasa,menang lagi..ekekekekek..
Jadi, sekarang nie Man United dah kat atas liga dengan kelebihan 2 mata... Indahnya aku punya dream... siang malam senyum je...


Gameweek 38
09.05.2010


vs



vs

Dan gameweek ke 38 yang last nie, aku rasa sekadar pemanas badan...kasi dua2 menang kat tempat sendiri...
Jadi siapakah yang Juara?


Wah...
happy..happy United!!


Nie sekadar jangkaan je..Tapi harap jadi kenyataan...
Apa-apa pun bola still bulat..mcm2 bleh jadi k..

7 comments:

erolnukman said...

cehh..ya ujung2nya tek..hehehe
liverpool lalu xda pluang agik eh..huhuhuhu

AmirFX said...

Aaa... Arsenal tok melampau nar ehhss... Alang jak gik sidaknya ya.. Ishhh.... Tahniah awal jak lah buat MU... haha...

am-rie said...

erolnukman
Liverpool taun depan jak ambik no 4..hehe..
tunggu pemilik baru mungkin ada perubahan...

AmirFX
tedah..sikpalah, dah berik can sik mok nait..makasih lah, harap2 MU johan..ekekekek..

tengku_fir21 said...

saya pilih arsenal namun terpaksa aku MU akan menang tipis..

am-rie said...

tengku_fir21
Arsenal dah lepas peluang tahun nie bro..Tahun depan tak tau lagi camana..hehe

Kapten said...

HAHAHA
nak MU gak

Felicia F. Ramzi said...

kmk terkejut chelsea 7-0 dengan stoke riya..berapa kali kmk pasang telinga nak nengar benar sik..yarabi eh.. sib bukan dgn man u..

*time sakit sikpat diat..terpaksa dengar update dari geng jak koh..