Thursday, November 12, 2009

Aku Memorex

Ntahlah..nape aku bagi tajuk macam tu...

Aku dan Forex sebenarnya..satu mekanisma atau jalan mudah untuk menggandakan duit tapi dalam masa yang sama jugak merupakan satu fenomena dikalangan rakan2 yang sedang bergiat cargas dalam bidang ini untuk meleburkan duit..


Risiko Tinggi untuk mendapat pulangan yang tinggi..aku try yang trial punya tapi situasi nilai mata wang yang turun naik adalah mengikut perubahan sebenar.. First akaun aku top up 30 je.. maksudnya RM111.00 duit kita..

Hari pertama mencuba, nampak cantik..dalam masa 1 jam aku berjaya menggandakannya menjadi £60 n after 3 jam menjadi £103..pastu aku stop main..maksudnya dalam masa 3 jam tu aku dapat RM381.10.. masyukk beb...pastu aku tido..

Esoknya after keja, balik2 je terus buka n start main balik dengan berbakikan £103 semalam...sifat tamak manusia, aku main besar n tak sangka graf yang aku sangkakan akan naik tapi turun mendadak sehinggakan baki akaun aku menjadi £13.00 je n terus terkeluar..


So, after that..aku floatkan baki yang ada n keluar untuk makan...balik dari makan aku tengok bakinya sudah menjadi zero..hancur semuanya..

Itulah pengalaman aku dan Forex bila kali pertama mencuba untuk memahami..

11 comments:

Ivy Metaga said...

hehehe...mmg berisiko main forex ya koh...

am-rie said...

Ivy Metaga
pernah try ka Ivy?
hehe..tapi mun pandei..masyukkk...

mat said...

aku pun main forex jugak, kadang-kadang dapat popit banyak, bak kata u sifat manusia tok tamak, last2 kenak margin call...huhuhuhu...floating memang dah jadi lumrah dalam bukak trade ya...

p/s: masuk forum jacksenweb utk berborak mengenai forex..

am-rie said...

mat
baru nak start jak tok..main2 dolok..hehe
thanks la ada info ya, blehla kaji sikit2..

eMBuN_mALaM said...

kmk baruk nk active balit... sbb belalak dpt duit dr nya ria... ehekzzz... mok main dik pun gk... ajar kmk k...

mat said...

mun mok bincang ttg forex, masuk ke komuniti forum jacksenweb.com...kmk tokmat dlm ya..huhuhu...mun nak tgk analisis market pegi ke web tok → http://www.gainscope.com/forex/

am-rie said...

Embun Malam
siang malam depan laptoplah kitak pas tok..hehe..kamek lom terror nak ajar org..dirik pun trial account pun lebur..hehe

Mat
Thanks la bro..banyak info dari web ya..banyak dah dirik tau pasal tok o..mun ada apa2 info blehla kongsi2..hehe

erolnukman said...

pernah dgr tp sik brapa nak bminat..tp,,bila dgr cerita kau tek,cam best..hehehe
bleh untung besar sik?(belum main gik dah tamak) hahaha

am-rie said...

erolnukman
haha..sikpa,org tamak selalu untung..pepatah baru..nak pulangan tinggi,risiko pun tinggi bro..sky is the limit!

AmirFX said...

Haha.. Try n error.. Benda ya kenak salu pektis... Ada buku yg best juak yg ngajar men forex tok.. Chaos Trading...

am-rie said...

AmirFX
Menar ya bro, mok praktis n kaji dolok baru nak trade..
Ada buku gik..thanks la for the info..