Sunday, November 15, 2009

Value For Money!!!

So, kali nie aku nak cerita pasal nilai duit yang kita keluarkan untuk berbelanja..
Adakah nilai duit yang kita keluarkan tu memuaskan hati kita?? itew yang penting...
Kadang2 sampai tak berkira pasal duit bila nilai yang kita keluarkan tu dapat memuaskan hati kita..betul tak..

Tapi sebaliknya, bila walaupun RM1 nilainya bila tak puas hati..kita akan kata not value for money at all!! Hampeh tol, servis macam nie punya lembab nak kena bayar lebih2 plak kan..

Macam tu lah perumpamaannya..

So, ari nie aku nak kongsi benda yang value for money.. yezzaaa...
Firstly,Homestay nie kat Teluk Batik, Lumut Perak.. Layan Picture...

Sangat2 menarik bukan... macam Inggeris style...

Nak ke pantai Teluk Batik..just 2minit pun bleh sampai...

So, bahagian dalamnya simple je, Astro ngan buku2 je banyak...Guess,  How much it worth?!!

Masa nie ambik satu bilik je, bab tak ramai... So nilainya hanyalah RM50 per night n its totally value for Money!!

Second part plak, kat Termerloh menjamu selera... Kat sini terkenal sesangat ngan Gulai Ikan Patin masak tempoyak.. Tetiba lak aku teringat masa study bila mana aku n my friends membentangkan kertas kerja kat satu kuliah mengenai satu perniagaan yang ingin kami buka.. n kami sepakat nak buka kolam ikan Patin... N the funny things is our company name that suggested by me is.."Patinku Patinmu Jua Sdn Bhd"..satu bilik kuliah seramai 300 org gelak bila aku sebut nama company kita org.. hehe..

Aku tak bleh tahan bila salah sorg dari kita org letak gambar ikan lumba-lumba kat entry first.. punyalah jauh imaginisasinya..hehe

Past tu baru ada gambar ikan patin..macam ini punya org pun ada..lecturer pun pening, nasib baik isi padat n mantop..hehe 

So, tinggalkan kenangan yang manis itew kerana gulai ini membangkit selera n inilah kali pertama aku mencubanya...

 

inilah dia...masak banyak terus..kalau nak tau nielah kali ke 3 dia masak sebanyak nie untuk satu hari dan pastinya yang terakhir untuk hari itew.. Gerai Pak Usop namanya..cari sendirik kalau ke Temerloh..

satu mangkuk nie RM7.00 je..

tengok..thumbs up bro..

Tu first trip, second trip plak pun ada..order lagi hari esoknya..



Siap ulam2 ngan budu kat sitew di ordernya.. Ada yang order bawak balik kat bini..bagus2 ingat gak bini kat umah.. 6 bungkus lak tu, untuk dua org ler..hehe


Dan yang last sekali aku tak bleh tahan..kalau ada kat sini ari2 aku order.. Air jagung yang sangat mabeles...  i can feeeeeeel it!!


Tu lah kalau pasal makan, sedap n popular lak kat tempat tu memang value for money!!

9 comments:

f.i.e.z.a said...

pehhh semua nyaman2 jak tok.lapa terus perut.hehe

nuRuLain_zAiNi said...

huhu..lapar2..

apelah naseb makan bubur nasi je..

bubur abloan..nge~

am-rie said...

fieza
hehe..kmk teringat ngan air jagung ya..sodap seh..

nurulain_zaini
makan bubur je ke..org ckp bubur sodap dimakan time2 demam..hehe
bubur abloan tu bubur apa?hehe..

tengku_fir21 said...

huhuhu amat menarik nk no phone homestay tue..

am-rie said...

tengku_fir21
homestay 2 tak jauh dari Teluk Batik..n No nya lupa lak nak save la bro..
namanya Mubin homestay n sigboard dia dekat ngan umah tu je siap ngan no fon..cuma tak save ari tu..huhuhu..

tengku_fir21 said...
This comment has been removed by the author.
tengku_fir21 said...

huhuhu
tk perr..
tap ader nama homestay blh cari dekat "buku kuning"

laki cikgu kimia said...

ritu stay Teluk Batik Resort Apartment x pueh ati ar. Homestay lu nih 200% lg best daa..

survey: kata kawan semua yg bernama amri pandai bermain bolasepak, apa kata anda?

-singgah-

am-rie said...

laki cikgu kimia
memang best bro..dapat kaw team memang murah giler..mulut mau manis..hehe

survey tu memang 200% betul!!
silap malaysia tak nak ambik Amri nie je..hehe..