Wednesday, October 7, 2009

Dalam Mood Nie Lagi

Memandangkan mood masih lagi dalam menatap cahaya mata, so aku updatekan perkembangan terbaru  Adib kat blog nie..

Sangatla busy melayan karenahnya sehinggakan sudah beberapa kali di peww..sabor je la..tengah basuh be**k tetiba lagi n lagi n lagi pancutan meriam buluhnya mengenai aku..  mungkin begitula bila dapat baby boy digunakan sepenuhnya kelebihannya itu  untuk "bermanja"..

So, 2 hari lepas aku baru je menunaikan nazar aku untuk memotong rambut aku sependek yang mungkin sehingg 0.5cm dan layak tergolong dalam kategori botak. Untuk pengetahuan, gambar ku tidak sama sekali akan diupdate di sini kerana dikhuatiri merosakkan mata org yang melihatnya...Sangatlah tak selesa, tapi janji ku padaNYA harus dilaksanakan dengan kerelaan hati..  Aku cover line pakai kopiah je..hehe

Hm..sok pulak turn dia nak dicukur rambutnya ,  jadi kami sama lah.. Baru la like father like son..hehe

wat masa nie aku selalu kacau tdo dia bab setiap dua ke tiga jam nak kena kejut bagi nyusu badan..bila dah tdo tu susah gak nak kejut..

Celik kejap je, pas tu tdo balik.. lama skit baru segar bleh buka mata n cari susu..

Dah buka mata ngan mulut2 sekali la terbuka..lapor po lapor pungsi.. 

Dua gambar kat atas nie masa umur 4 hari..n aku terpaksa upload gambar yang dari hset je bab aku tertinggal cable Camera Alpha350 kat umah ngan batery charger sekali n ada lagi benda penting yang tinggal..jap lagi aku cite..


nie gambar latest la aku ambik pagi tadi n time nie blom mandi lagi bucuk2..

So, sambung balik!! Apa cite??!!

Esok aku nak kena g lagi kat Jabatan Agama Negeri Kedah kat Alor Star. Ini kali kedua aku g ari tu g org yang nak dijumpa g kursus n esok baru ada..Sebab apa??!! Sebab nak sahkan salinan Sijil Perkahwinan, yang Ori tertinggal gak sama cam cable n charger aku!! Arkh!!

Sebenarnya aku pun tak tau nak kena ada sijil nikah baru bleh daftar anak kat JPN.. Sijil SPM ngan PMR tak diperlukan pon.. sijil tu je penting..so jadikanlah kisah aku nie pengajaran wat semua yang plan nak berpantang di kampung nun jauh disana, bawaklah yang ori sekali senang hidup..

Nasib baik terbawak yang fotostat, klau tidak satu lagi trip ulang alik ler jawabnya..hikhik..

10 comments:

erolnukman said...

wahahaha...sigek gik post yang molah aku bertambah excited..hahaha...
best pengalaman ya aih..jgn sik pakey pengajaran.
kita adalah bapak2 yang kamboh! hahahaha

eMBuN_mALaM said...

speechless... cuteeeeeeeee... ya jak dpt terluah... jelessssssss...

Ivy Metaga said...

so cute..akhirnya dapat juak dah tatap muka baby ya, lama2 tok tgk gambar perut mumy nya jak hehe..
mok cubit pipi baby lok..

f.i.e.z.a said...

baruk 4 ari dah cam membesar seperti johan! =)

tengku_fir21 said...

wah..wah...
dah dapat baby...
tahniah...


*singgah ler ke blog dah update

Roserina said...

tahniah! :) cute adib! :)

purple_lav said...

cutenye baby, bleh wat menantu nih..hikhikhik...

am-rie said...

erolnukman
yezzaaa..bapak2 yang kamboh..hehe
maok sik kamboh olehnya..jadi pengalaman jak untuk next time kali..hehe

embun_malam
Boh jelesss...cepat2 kitak aih.. best dapat mbak anak dikpun..hehe

am-rie said...

Ivy Metaga
tq ivy..aoklah, sabar jak nunggunya keluar..

fieza
membesar bagai juara!! hehe..

tengku_fir21
thanks tengku..
itulah yang ditunggu selama nie..
alhamdulillah selamat semuanya..

am-rie said...

Roserina
Thank u untie Rose..hehe

purple_luv
adakah pinangannya diterima?hehe..
tq ye..