Friday, October 16, 2009

Makan Untuk Hidup Atau Hidup Untuk Makan?

Its already a week without new post..hehe..
so lazy..

Ntahla, what happen to me.. Ari nie baru terasa macam nak make a new post..
So, aku balik dari kedah last sunday...terasanya bila nak tinggalkan my baby n sepanjang minggu nie terasa rindu nak tukar lampinnya..hehe.. Takpelah maybe next week aku balik jumpa dia..

Jadi ceritanya minggu nie sempat gak aku belasah men Futsal than pancit untill today!! stamina kurengla..Karang nie fitness aku rasa macam dah umur 40 tahun n sangat2 teruk.. Nak jog. pun malas je...

Selasa lepas kul 6 pas balik keja g Futsal kat PJ, men 1 1/2 jam..pas 2 aku mandi n siap2 bersihkan diri  than lepak makan sampai kul 930. OTW balik tu kepala sangat2la pusing n tetiba plak kaki blah kanan krem time driving..

sangat2 bahaya..so aku benti kejap kat tepi jalan tenangkan balik kaki aku..nasib baik takde apa2..

but suddenly wueeekkk..aku muntah beb..perut dah masuk angin aku rasa bab time tunggu order makan tadi memang servis lembab tahap dewa 27.. n tengahari b4 game aku tak makan pun..

n i realized why this happen..so lain kali nak men futsal sediakan tenaga yang cukup untuk badan..k!! 

So, kita tinggalkan bab bersukan tak sedar diri tu..kali nie aku nak cite pasal makan lak..

Last week masa nak daftar n wat sijil beranak Adib, aku lapar sesangat ..bila dapat tau org yang nak sahkan takde n nak kena tunggu 3 jam lagi aku terus cargaskan diri ..

so pusing punya pusing aku terdaftarkan diri kat RFC.. Lama nak try n teringin jugak nak try memandangkan hanya ada kat Alor star je..hikhik..layan.. 


Nampak cam sebijik kat kaunter fast food kfc kan.. Tapi nie RFC (Radix Fried Chiken) 

order..jangan tak order..

Nasi jugak pilihan hati..kul 12tghari beb..makan nasi a..

layan gak color nie..wifi yang penting..hehe..

N last sunday otw nak balik aku singgah kat restoren jejantas Sungai Buluh pekena Laksa Sarawak plak.. tapi ari tu rasa macam lain macam skitla, tak tau kenapa... tapi belasah gak bab lapar sangat..hehe

Kedainya sebelah KFC.. Kopitiam kat situ...tryla..nak sedap banyak kena g sarawak la baru ada umph!!!


klah, macam2 je nak dimakan... "makan untuk hidup ke atau hidup untuk makan.."

pk2kanlah.. 

8 comments:

tengku_fir21 said...

ouwhh
name si comel adib...
huhu

*sedap ker rfc...???
masa study dulu kecoh rfc tiru kfc betul ker..??/

AmirFX said...

Makan untuk hidup rasanya lah.. haha.. Nway, picture makanan ya nang sgt mengiurkan... *gurpp..

Ivy Metaga said...

hidup mesti makan, makan mesti hidup hahahaha..apa kah ku merapu2..
nang sedap lah rupa gmbr makanan ya..gluuppppp..

am-rie said...

tengku_fir21
bleh tahan gak RFC..
ntahla..sapa tiru sapa (tapi KFC dulu), n yang penting layanz...hehe

Amirfx
Yezza..makan untuk hidup..hehe
saja jakgambar ya nyuruh nelan air liur..hehe

am-rie said...

Ivy Metaga
ya..ya..sokong Ivy!!
Makan jak..hee

kirana said...

Uiiihhhh.... makan, jgn tak makan. Tapi kalo makan main bedal je, alamat nyer... tak lama la hidup! So, berhati2 bila makan. Go for green...

Felicia F. Ramzi said...

definitely makan untuk hidup..:)

ktk indah muntah.. sikkan mengidam balit untuk wife? he he he

am-rie said...

kirana
berhati2 bila makan ikan banyak tulang..hehe

Felicia
rite..pandei cikgu..hehe
dah masuk angin dah time ya..ney ndak teruk..hehe