Friday, August 28, 2009

Apakah Perasaanku?..

Ari nie mood lain macam sikit...hehe..adakah  soal  perasaan?..

Memang sukar utk berbicara soal hati dan perasaan sebenarnya.. dan.. kalau dikira-kira, Cinta dan Kasih Sayang adalah perkara paling sukar untuk mendapatkannya berbanding dengan kekayaan, kecantikan atau penghormatan. Orang kata, sesuatu perkara yang baik atau sesuatu benda yang baik selalunya sukar untuk didapati.. hm..sukar untuk dimengertikan sebenarnya..

Ari nie aku bersyukur..Cinta dan kasih sayang aku kecapi dan aku rasai nikmatnya..aku berharap untuk mengekalkannya selama mana pun selagi hayat dikandung badan..

agk sukar sebenarnya nak meluahkan perasaan..terasa macam segan bab kadang2 rasa macam semacam..hehe..Tapi kadang2 teruja..

sebenarnya aku bukan sentimental punya orang, tapi sekadar berkongsi perasaan..saja aku bagi rasa sentimental skit.. tapi..apakah sebenarnya perasaan itew???.

Yup perasaan..perasaan yang sukar nak digambarkan..dah nak masuk 8 ramadhan, bermakna ada 22 hari lagi nak menyambut raya..puasa tak abis lagi, aku dah sibuk cite pasal raya lak kan..hehe..tapi bukan itu point sebenarnya...perkataan "menyambut" nie mendatangkan satu perasaan yang sangat luar biasa buat aku..kadang2 aku takut, kadang2 aku rasa sangat happy bila dengar perkataan "menyambut" nie..

Bersediakah aku?..bersedia atau tidak..i have to..

ya..kena prepare, macam2 kena tau n ambik tau.. barang2 pun aku ada yang dah prepare.. 2-3 bulan lepas aku dah g shopping g beli barang..banyak gak habis, tapi takpe..im happy!!! 

tak sampai sebulan je lagi kita nak menyambut raya kan.. sambutan kali nie agak penuh makna bagi aku.. sebab apa? biar aku kongsikan bersama..

*

*

*

*

*

Sebulan je lagi, insyaallah our baby akan dilahirkan..teruja beb..makin tak sabar n takut pun ada.. sukar nak gambarkan perasaan..

kadang2 aku berfikir..

bersediakah aku untuk mendidik dan membesarkannya ke jalan yang diredhai Allah? n tertanya2..mampukah aku menjadi seorang Ayah yang benar2 mampu membimbingnya?

ya Allah.. sebenarnya aku takut jika aku gagal...sungguh.. semperna ramadhan yang mulia aku berdoa dan berharap agar aku mampu memikul tanggugjawab ini..

So, aku berdoa n mengharap  juga semoga isteriku dan anak dalam kandungannya selamat dilahirkan ke dunia ini.. amin.. 

12 comments:

ayin jemin said...

wa..xlama lg jd bapa ya?
hehehe

eMBuN_mALaM said...

Amrie, asal niat kita ikhlas, Insya Allah, Allah akan membantu ktk dlm mbesarkan anak ktk... there is always a 1st time 4 everything... soal sedia ya, sama mcm kita nikah dolok... sedia xsedia, dah pun nikah... apapa pun, slmt menjadi bakal ayah... semoga ceria k...

khairul onggon said...

Semoga slmt smuanya pok. Yerrr.. sik lamak gik owh jadi mcm pilem daddy day care hehehehe... Apa2pun, tahniah kerana dpt menyambut 2 dlm 1 ramadhan kali tuk... ALHAMDULILLAH..

am-rie said...

ayin jemin
ye..cepat2 skit kawen ayin..hehe

embun_malam
tq Embun..insyaallah akan try yang terbaek...menar kata kitak, banyak benda yang pertama kali dalam hidup, just prepare jak..

onggon
insyaallah..sik sabar nak menyambut 2 dalam satu ya..hehe..
harap2 semuanya selamat..

eyza said...

wah..macam sekejap jer che ah dah nak bersalin..semoga semuanya selamat n selamat menjadi ayah...

cik_ah82 said...

huhu..terharu den..:)
insyaAllah, org yakin abg akan jadi ayah yang terhebat tuk anak2 kita nnt..(anak2?)hehehe
kalo ayahnya yang rasa berdebar nk menyambut, cuba bayangkan apatah lagi maknya ni..takut la sgt..
semoga kami berdua selamat hendaknya..amin..:).
p/s:tq 4 everything!

Ivy Metaga said...

moga isteri dan bakal anak akan selamat...
beruntung baby dapat bapa macam amrie...=)

am-rie said...

eyza
tul tu..kejap je rasanya..tup2 dah nak masuk 9bulan.. anyway tq..

cik_ah82
insyaallah..bleh jadi yang terbaek..sama2 kita berdoa semoga segala2 selamat..

ivy metaga
ya kah ivy..malu eh..hehe..
harap2 semuanya selamat klak..

Felicia F. Ramzi said...

aie.. congratulations amrie. sik kamek tauk koh.. amanah Allah, insyaAllah atas berkatNya, ktk pasti akan ok :)

am-rie said...

felicia
tq felicia..insyaallah,boleh jadi yang terbaek..

kirana said...

Tahniah! Wahhhh... bakal daddy padu hal. Sik nenga bedok kmk tok. Bila ktk kawen? Mcm sikda jak nerima kad jemputan ari ya? Anyway... tahniah gik sekali. Ehhh... ktk sarawakian ka?

am-rie said...

kirana
tq kirana..
bedok rosak ari ya..hehe..
setahun lebih dah..blom start bloging lagik time ya..
aokla,kmk sarawakian..