Monday, July 27, 2009

Den Domam..

Terasa Macam nak demam...n kadang2 rasa macam dah demam..huhu..

adakah ini tanda2 H1N1? mintak dijauhkan...

Tanda-tanda H1N1 : Virus Influenza A (H1N1) ini terhadap manusia adalah sama dengan simptom selesema biasa seperti ;

-demam
-batuk
-sakit tekak
-sakit badan
-pening kepala
-sejuk dan kelesuan
-cirit-birit dan muntah

Rasanya, tanda2 nie takde lagila, kecuali demam n selesema je..

Cuaca agak kurang baik sebelum nie, mungkin faktor cuaca agaknya...berjerebu..

ari nie aku half day keja, n start holiday esok till friday coz my family ada kat umah..aku g ambik kat KLIA sabtu lepas..Baru pas jalan2 kat Melaka semalam..penat drive...

so, harap2 aku cepat sembuh n sihat sejahtera..


12 comments:

eyza said...

sekarang ni cuaca x menentu..tu yg x brapa sihat tu kut...minta dijauhkan dr H1N1 ni... Semoga cepat sembuh.... p/s: jeles giler eyza tgk amri n the gang gi tgk MU ari tu..... eyza x dapat poie... hubby keje.... :(

Ivy Metaga said...

sama lah kita, kmk demam juak, dah beberapa hari dah huhu, batuk2, flu, sakit tekak, demam, tapi nasib bukan h1n1 koh....takut juak..
yalah nektok cuaca nang panas jak oh, kena minum air bnyk2 tok...
moge ktk cepat sembuh...

am-rie said...

eyza
tulah..harap2 dijauhkan..
siannya tak dapat g..rugi..hehe
takpela, nak wat camana takde rezeki..nanti mesti datang lagi, bab tengok penyokong best macam kami..hehe

ivy Metaga
teruknya kan ivy..macam2 jak rasanya..harap2 bukan penyakit yalah..bahaya..
semoga kitak cepat sembuh juak..
menar ya, minum air masak banyak sikit..hehe..
tapi boh makan telur banyak gilak..bau..hehe

tengku_fir21 said...

demam biase2 jer tue...
demam kanak-kanak jer
huhuhu

cik_ah82 said...

kalo nk tau sakit tu ke tak, kena la gi spital..jgn men agak2 je..
kata org degil, dia lagi la bapak degil nya..hmmm

Felicia F. Ramzi said...

get well soon.. :)

erolnukman said...

tp cuaca nak sik menentu juak kinek tok..nang musim demam..

am-rie said...

cik_ah82
emo nie..hehe

felicia..
harap2 camyalah..

erolnukman
menar ya..lain macam jak asanya kinek tok..

Kelebar Malam said...

iash..iash..iash...mintak jauh ler dari penyakit tuuu... saya doakan agar amrie cepat sembuh..jgn lupa makan ubat ikut jadual..k...

am-rie said...

kelebar malam
terima kasih banyak2..harap2 bukan sebab yalah..mintak jauh jak..
terus kamek cari ubat nengar kita negur eh..hehe

AmirFX said...

hope u will get better.. Mbak minum jak aek smp 10 litre sehari...

am-rie said...

Amirfx
tq bro..