Thursday, May 14, 2009

This week punya Cerita...

Minggu Nie aku kena oUtstation sEnsorang...bukan aku tak suka, tapi kurang teman sosial skit bila sensorang nie..nak seMbang malam2 pun takda sapa dalam bilik hotel nie..2 je la problem nye..SANGAP gIler!!!

Sebelum nie pun bukan tak pernah kena kluar sensorang, BTW i can accept it...tanggungjawabkan..Tapi, aku tau nak wat camana..hehe... rahsiaa...kalu bos tau, mampos aku..

Minggu nie aku lepak ipoh, tapi destinasi sebenarnya ke arah bota, sri iskandar..jauh gak la klau aku drive dari ipoh nie..lebih kurang 67km..dah dekat ngan lumut nie..nak g pangKor pun bleh..tapi aku dah g, macam tak excited la plak..sepanjang 5 hari nie aku akan ulang-alik ke sanalah..bab kat sana aku tak jumpa hotel pun..tapi klau ada hotel pun aku lepak ipoh jugak...

so, sabtu lepaS aku g PD, ahadnya aku dah kena bertolak ke iPoh..drive memanjang..

org kata asyik driving je bleh buasir..haha..

tapi takpe organik kan ada..baik punya...ni makanan organik, kalau nak makan satu2 jenuh jugak...

sebab itulah ianya di compress menjadi bentuk serbuk cam gini...so blehla membersih usus aku dengan baik...siap iklan lagi entry kali nie..klau nak jaga usus, cari aku meh..

Pas je Abis keje..kekadang tak menentu, sblm kul 12thgari dah balik..2 pun bukan kehendak aku, walaupun kadang2 nak balik awal jugak..tapi yang penting...kerjasama...

nak wat camana dah org bleh jumpa time macam 2 je.. so aku sambungla keje kat hotel..heaven giler..hehe..

sambung keje ke???

kadang2 kalau rajin ler...tak pun aku explore  dulu tempat2 menarik yang ada kat situ, malam2  baru nak sibuk2 wat keje...

Nak dijadikan cerita, Aku singgah kat Gua...

Tak pasal2 bumbung keta jadi tripod..hehe

Aku g Gua Tempurung, tapi tak masuk ler....


macam biasala, aku jalan2 nak tengok2 apa yang menarik n try to capture..hehe

nie la serba sedikit keadaannya..nak masuk dalam kena pakai ranger gua/hutan..bayar RM6 je dia akan guide ler..ini yang paling murah n paling basic stagela..kalu nak lone ranger jugak, aku tengok pun seram nak masuk dalam... klau berani masuk ler sensorang..

so rumusan aku, klau nak ke sini kena ramai2 baru syok..sensorg memang tak best nak explore..

tapi bagi aku, banyak2 aktiviti outdoor msk gua nie yang paling last sekali aku suka.. 

16 comments:

cik_ah82 said...

gi jalan sorang2..
xaci..

cik_ah82 said...

cam besh je..huhu
kat ipoh skang xujan ke..
sini pagi ujan..besh lor..;)

erolnukman said...

laa...promot organik CNI siot!!
hahaha!!!
wahh..best juak keja ko oo..byk travel..

Kelebar Malam said...

best nar juak tpt2 ya...mok lah g sia mun ada peluang lak...

Ivy Metaga said...

kacak lah tmpt gua tempurung ya...
kenak nama nya tempurung ooo..

kali bnyk tempurung kelapa ka hahahaha...soryyy guro japp..=)

am-rie said...

cik_ah82
cuacanya kadang2 hujan dong,panas jugak seh..

erolnukman
terbaek organik tok pok..rugi sik makan..lancar jak kluar..hehe
travel tiap2 bulan..

am-rie said...

kelebar malam
pegi jak jangan sik pegi..nang best..

ivy Metaga
ha a la ivy,lupak mok cari nya pun history kat sia..mungkin juak kali..lain kali mun singgah mok di edisi siasat asal usul namanya..hehe

kuku.gadong said...

oh melelat dari blog ke blog. tertemu tok tek. anyway.. kacak2 gambar especially gamba miak2 kecik ya cute lalu.

oh, hal supplement.. i'd still prefer makan buah/sayor benar !!

Felicia F. Ramzi said...

hehehe sempat promote CNI lokkk..hehehe.. mun kamek nang boring lah sorang2..tapi jenis sik kisah memandu, alah tegal sudah biasa driving sorang2 tok..
*nasib ada keta, mun sik sapa la nak nulong ambik gmbr dirik tek oo hehhe

AcHiKa said...

ktk agen CNI ho~~ :P pomote2 gituew~~ ahaha dolok kmk sll traveling time d kch~~ kinek bila dah transfer alu dok d opis jak keja~~uhuhu sik best~~ sik produktif eh~~

am-rie said...

kuku gadong
sikdahal melelat-lelat..dialu-alukan gik ya..
tqla atas pujian..hehe..baru belajar..
supplement tok memudahkan...

Felicia
ramai juak tauk pasal CNI paduhal..ney ndak d sarawak tengah meletup kinek tok..
nasib bait juak ada "heroes" ya..
nama keta kamek heroes..hehe..

am-rie said...

Achika
yes..promote2 geteww..
ntahla..rasa macam boring jak keja lam ofic..mok explore ngan jalan2 jak baru best..hehe

SAYANG SARAWAK said...

best nar juak tpt2 ya am-rie. untung ktk ada peluang sia sitok d sinun...

Su iJamm said...

masuk gua?? my favret.. so far paling best time masuk gua batu cave.

am-rie said...

Sayang Sarawak
best juak la keja berjalan tok...
boring2 singgah jakla tempat2 best..

su ijamm
su ijam, kitak suka masuk gua ka..jadi penunggu gua jak..hehe

JO said...

wah...bestnyer...pegi sorg je ke cik amrie? he. "ta pasal2 je bumbung kereta jadi tripod eyh" ahahah ;P