Wednesday, May 13, 2009

lAst WeEk pUnya CerIta

Kadang-kadang boleh mabuk laut, memikirkan apakah plan yang nak dibuat pada hujung minggu..Lagi2 ditinggalkan keseorangan dirumah..Mungkin aku selalu meninggalkan dari ditinggalkan bab keja aku memang nak kena oustation..that make me love this job bcoz aku memang suka jalan2 dari terperap dalam ofic sebenarnya.. jiwa outdoor sket...
so last friday nite my frenz call me.. 

member aku: aslmlkm..(nasib bek bagi salam) wei jadi tak nak g esok..ko jangan tak jadi plak..sian kat aku...aku nak men bola pantai..

aku : Men bola pantai meh..hoyeh2..

antara perbualan  yang sempat dirakam untuk dikongsi bersama..dia nak ajak ke tempat x..

time nie aku sensorg kat umah, my honey bunny lak g outstation...klau ada confirm aku angkut sekali..bila sensorg, confirm akan bosan tahap man belon punyalah.. 'a'..

dapat gak green light, walaupun makan hati berulam jantung, Tapi takpe anniversary kita nanti, kita g 'sensama' ek..dont worry..

kemana agaknya destinasi nak dituju...

that saturday, aku bawak scandal beb..hehe..

tengok a..

nie gambar anak kepada salah sorg yang g ke destinasi nie sebonarnya..den nak koba je.. candid skit masa dia dok keja2 bola ngan abg dia..

yang nie tak tau anak sapala..dok nangis je..aku pun close up la..sian dia, nak mandi kat bawah tapi tak kena layan...padahal aku rasa bdk nie baru je pas mandi..

last2..mendapat gak ngan mak dia..

"org kata disebalik gambar nie boleh jadi macam2 cerita"..betul tak kengkawan? hm.. gambar nie mak dia bukanlah marah pun, mungkin pujuk cuma bila aku candid time nie macam garang skit kan..siap cekak pinggang lagi,tapi niat dia telus dan ikhlas dalam mendidik anak..

Dah penat tengok orang cekak pinggang, nak mencekek lak.. ada ayam goreng, kari daging, nasi putih, ulam-ulam pun ada tapi sambal belacan tkde(belasah), sandwich sardin. air oren boh ais beli kat 7E..hehe    

sebenarnya nie baru je sampai ke destinasi jam 10 lebih kot, tapi smua dah lapor po lapor pungsi..apa lagi tambahla nasi..

 inilah destinasi yang dituju...

bola pantai cam nie ke?

bukan tanah perkuburan ye anak2..




aku g PD..

9 comments:

Ivy Metaga said...

hehehe...auk eh, pic yg mak ngan anak ya, macam kenak buli jak, duhal sik ada apa2 hehehee..

tapi all the pic mmg chantek, dan tempat tu macam best jak oooohhh...

ramai org juak...

AcHiKa said...

ooo d PD~~ tut lain mcm rupa pante~~ :P santek2~~ i lerp beach n ocean~~

cik_ah82 said...

hahaha..
ini gambo scandal pompuan tu..
melepas i cakap semalam..kihkihkih..;)
nk tergelak tgk gambo budak yg nangis tu..
errkk..tp PD cam xbesh je..ramai giler org kan..huhu..
p/s:baru merasa ditinggalkan..tu pun, 3 hr je..menannnaahhh..

irbika said...

bestnya dapat merehatkan diri tepi pantai!

am-rie said...

ivy Metaga
memang ramai org la ivy time ya..tapi lautkan luas, bleh bermandi-mandian sesuka hati..nak try banana boat pun bleh..RM10 je..

Achika
Menar kata kita ya, panteinya lain skit..mungkin sebab pasirnya sentiasa lembab/basah..tapi best..

f.i.e.z.a said...

mek g pd bln 7 lak eh.insyaAllah la..kacak pics d amik tak.. :)

am-rie said...

cik_ah82
ya..ya.ya..
macam tak besh ke? maybe gak la, aktiviti kureng skit..tapi just nak rilek2 tu blehla..sewa tempat bersantai 2 pun dah RM25..

irbika
memang best bersantai..kena tiup angin kat tepi pantai ya macam nak tido jak..

am-rie said...

fieza
tq..boh lupak ngembak pelampong k mandi..hehe

JO said...

wah best gak eyh PD...nt bole ah bwk ku jenjalan PD...huuhhuhu. auw, crita yg budak kene marah kat mak dia tu...adu...tersentap jiwa raga ku...hahah. smpat lg jer snap yer..hahakk..