Wednesday, April 8, 2009

Scooter VS150 aku kena...



Minggu Lepas aku balik kampung, sampai2 je aku pelik tengok moto aku, ari tu sebelum aku balik aku parking tongkat satu je nie dah jadi len lak…ingatkan org lepak duduk atas moto aku tu yang dia boh tongkat 2..aku pk macam 2 la..nampak macam normal je dari jauh…

Sampai2 je ingatkan nak panaskan enjin dia bab dah seminggu tak pakai..aku ambik la kunci moto tu dalam poket sluar n tetiba bila masa nak cucuk 2 rasa lain macam je..tengok2.. ya Allah..




Aku pun tak tau nak wat camana ngan moto nie..aku dah g tanya bengkel kat umah aku, dia org macam tak berminat nak dtg kat area umah nak g baiki kunci 2..aku lak nak sorong g bengkel xbleh bab moto tu aku lock kan kepala..klau sorong pun confirm pusing kat situ je..arkh..bangxxx punya penyamun tarbus..klau bawa lari terus takda la aku susah mcm nie nak g repair…susah nak g kerja n tunggu claim insurans je la..huhu..

Aku ingat nak kena bagi uncang emas lebih kat mekanik 2 la baru dia cargas sikit nak g repair..apa2 pun aku harap “the power of dream” aku dapat kluar minggu nie..

8 comments:

cik_ah82 said...

siannya..
kan?sungguh tidak skolah org yg nk curi tuh..
mintak maap, den tak tau nk tolong gi mana lagi dong..huhuh
tggu je la bini baru kamu tu sampai bulan ni..;(

Su iJamm said...

Bijak nyer cik_ah82 berkata2..
Patah kan tumbuh, ilang kan beganti, bunga bkn skuntum, skuter bkn sigek..

amrie said...

cik_ah
walaupun the power of dream kluar, lagi senang pakai scoot..senang nak cilok balik keja..makan asapla kat belakang..hehe

su iJamm
walaupun bunga bukan sekuntum,
skuter tok bukan sigek,
nang menar kata kitak ya,
tapi bukan semuanya hak milik..huhu

khairul onggon said...

Hehehe.. the power of dream owh.. yerrr... kelak tuka2 ngan cik ah kah?? ehek..

kpd penyamun tarbus ya.. sak nya kenak panah petir kekekeke..

amrie said...

confirm tuka2 ngan cik_ah82..
baru jak g repair scoot ya petang tadik..
habis seunjang emas makei mujuk mekanik g repair..huhu..

fitrahulinsan said...

tu maknenye 'The Power Of Dream' ang yg memang power tu dah nak kuar la..
hehe..
kaler apa Power tu? city,civic?

Felicia F. Ramzi said...

halu..
tedah lok skoot di polah org gia..boh tak madah bagus gik motor tak ilang, lak menar2 lak aaa..

am-rie said...

fitrahulinsan
confirm ang nampak dah time nie..

Felicia F. Ramzi
time ya geram gilak ngan penyamun tarbus ya..bab ya mcm2 jak kluar kat mulut..hehe..
tapi lam ati sayang ngan scoot ya..
banyak jasanya..