Tuesday, April 5, 2011

Pasal Kerjala..

Aku pun tak tau nak cakap camana..

Macam syok, tapi..hehe..

camnielah, aku listkan apa yang aku suka dulu, senang..

Aku suka sebab...

1. Aku dah tak yah drive jauh2 sampai 7-8 jam untuk satu2 destinasi setiap bulan.

2. Aku tak jumpa banyak sangat lori balak or lori hantu nak kena potong dalam satu perjalanan..

3. Aku dah tak boring asik lalu jalan yang sama je tiap2 bulan

4. Kembali ke tanah jajahan lamaku (tapi tak semua)..

5. Lagi dekat n tak penat

6. Tak stress bila dapat panggilan kecemasan..bleh balik terus je..klau keja tak setel, sok bleh datang balik..

7. keta tak jahanam asik langgar lubang je..

Nie yang aku sukalah..


Tapi aku tak suka sebab...yang tak bestnya

1. Sedikit stress kat sini.. Aku tak abis explore lagi dua negeri nie..banyak tempat aku nak g sebenarnya. Bak kata pepatah sambil nyelam minum air teh...past nie nak explore kluar duit sendirilah..hehe

2. Banyak kerja yang aku buat kat sana hampir success, then aku tukar.. aku kena start dari mula plak.. dmm!!

3. Susah aku nak dapat jersi murah, rantau panjang syurga membeli belah jersi baru..hehe

4. Makanan yang unik dan menarik tertarik memang da boom!! tolak mahal je..

5. Kadang2 aku rasa dah selesa blah sana, walaupun kadang2 tak sebenarnya..

Apa2 pun aku dah dapat green light untuk tukar group jajahan.. Sebelum nie jaga KL, Terengganu n Kelantan...

So sekarang nie N.9 mari, Melaka Jugak sama Johor n Pahang Zon 3...
Banyak jugak negeri nak g..sekurang2nya otak aku berkembang skit..haha..

Yang penting hobi bleh jalan, kerja mau happy..





Macam nie, sensorg pun outing jugak..hehe

tq..

5 comments:

wa khairul onggon said...

Ahernya.. tahniah rie.. Ada si mak boyot madah reya ko mok tukar.. tahniah.. tahniah.. :)

am-rie said...

Hehe..tq..tq..mok tukar demi mak boyot..hehe

cik_ah82 said...

amboi, list yg tak suka tu mcm xde kena mengena sangat ngan keje je..lebih nk berjalan2 je kekdahnya..;p

labulabi said...

betul ya.cney pun berada outing mesti ada.hehehe.

am-rie said...

cik_ah82
gitulah kekdahnya..list no 2 itu ada nooo pasal keja..hehe

labullabi
outing sorg2 pun jalan bro..janji rajin explore jak..hehe