Thursday, March 31, 2011

Sate Ikang

As Salam..
Ari nie aku nak berbicara pasal satey ikang..mu tauk dok satey ikang..klau mu tau, dakpe la..haha

Sebenarnya, sebelum nie aku tak tau pun kewujudan satey ikang di planet bumi nie..teruk betulah..

Sehinggalah ahad lepas kluar ayat nieh.."bang, teringin nak makan satey ikanla..abg g ganu singgah lah kat dungun, mesti ada org jual naik basikal or moto"..

Huh..satey ikang guana rupanya..aku pening pk camanalah nak cr org naik basikal or moto jual benda alah nie..





Last2 sebelum balik KL kul 5 tu aku pusing2 kat Mydin Kuala Terengganu nampak ada org jual benda nie..nasib baik dia letak tajuk besar kat gerai dia sate Ikan..klau tak jenuhlah aku nak tahan stp org naik moto letak bekas kat belakang..haha

Harganya 4 batang RM1.00, aku tapau RM7.00..OTW balik aku melantak dulu,sampai umah tinggal berapa cucuk lagi..


Nie tengah bakarlah nie..



Dah siap tapau singgah beli durian plak..bau semerbaklah sepanjang balik ganu ke rumah..

Haih..sib baik ngidam nak makan senang2 je...ops!!

Lupa nak bgtau ..tak lama lagi nak dapat adik dah Adib..3 bulan je lagi..insyaallah..doakan yang terbaik wat kami, semoga selamat hendaknya..

tq.
er..gambar hpon cabuk cap sate ikang..hehe



7 comments:

erolnukman said...

tok baruk 1st time ku nengar sate ikan..nyaman sik?hehe
wahh..nak nambah rakyat dah org tok eh..lajuuuu!!

cik_ah82 said...

ai copy u punya entry..hehe
makaseh tau bawak balik wpun makan 2 cucuk je semalam..hehe

AmirFX said...

Nang adatlah ompuan ngidam makanan nak kedak ya.. haha.. Tahniah lah... Genti adib suk ngn adik barunya kelak...

am-rie said...

erolnukman
duhal, sama kita tok baru pernah dengar sate ikan..hehe..
boleh tahan juak rsanya bila dicecah ngan pencecahnya..
bila gik nak nambah sorg tok..aju kit..haha..

cik_ah82
boleh kena saman nie..hehe
yelah..sama-sama kasih..hehe

am-rie said...

AmirFX
Yalah..nasib bait senang dicarik, mun nya mok benda lain susah atiku..hehe
terima kasih..insyaallah, confirm nya suk ati ada geng..hehe

khairunnisa ♥ said...

congrats ^_^

am-rie said...

khairunisa
thanks.. :)