Saturday, January 16, 2010

Kasi Zazs!!!!

Minggu lepas aku balik ke Sarawak..

Bukan menggunakkan pintu Doraemon tapi dengan tagline Everyone can Fly...so I fly with Air Asia..tambang murah beb..

Baguslah Air Asia wat promotion so senang aku nak fly balik.. Bleh gak nak merancang perjalanan ke mana jua destinasi yang diidamkan.. Bagi aku syok dapat cut cost on transportation coz  bleh membelanjakan duit yang ada ke arah yang lebih memerlukan, berfaedah n melazatkan..hikhikhik... i mean bab2 makan..ye..


Nielah dia..Adib baru tiga bulan dah naik benda nie..merengek gak timenak berlepas..past tu tido sampai landing.. Tapi tulahkan, taulah tambang murah, kadang2 mcm nek bas je..jauhnyalah nak menapak naik masuk dalam flight..kena lak time bawak beg besar n berat mau terkeluar urat kentutku..hikhikhik..

Tapi oklah,,janji selamat sampai ke destinasi...

Khamis minggu lepas aku jalan2 kat bandar Kuching.. Ingat nak watkan pasport kat Simpang Tiga..ari tu aku g Putrajaya punyalah ramai makhluk tunggu turn nak wat pasport..so terbantutlah niatku.. Saja aku nak test Imegresen kat sini ramai ke tak..so luckly tak ramai n aku jumpa terus bos kat situ bleh gak siap ari tu gak...tqlah.. tak yah tunggu sampai esok!!!

So, past tu aku singgahlah kat The Spring...

Shopping Mall baru eh..blehlah dikategorikan baru..Sebelum nie aku lalu je, takde niat lagi nak singgah...Ingat dihati nak cari Mee Kolok Hj Salleh yang diagung2kan oleh bloggers Onggon, tapi disebabkan lapar bangat seh, aku zaz masuk The Spring je lah... layan..


Dari jauh macam sedap je...

Alamak..anak aku lah..lapar punya pasal aku letak je Adib atas meja..Stroller tak bawak jadi kat sinilah letak kejap..tadi tdo tetiba lak terjaga dek bau Mee kolok yang best itew..hehe..


So, ada tiga..satu akak aku yang punya..mana man belon punya??aaa... hehe.. yang udang lebih tu aku punyalah...


Nielah dia..walaupun harga lebih hangat daripada kedai2 biasa..tapi perghhh!!!! layan beb.. sampai sekarang aku dok terasa lagi kenikmatannya... tak caya g try zazs..



So, tulah next time ( lagi 3 bulan) aku nak kasi zazs lagi Mee kolok kat The Spring!!!hehe...

8 comments:

f.i.e.z.a said...

mi kolok nang nyamaaannn!

am-rie said...

fieza
aoklah...nang best!!ari ya kat Kelana Jaya tok ada org jual..suk ati.. tapi past ya tutup bab mek sorg jak customer yang sll order kat sia kali..huhu..

khairul onggon said...

ahak3x... sapa nyebut namaku tek? mi kolok.. aiyoyo.. sib bait dah terbalas makan rah sibu... nyumsss.. tp mi kolok hajio salleh tetap lam hatiku... :P

am-rie said...

hahaha..tersedak kah pok..hehe
belasah mee kolok juak kat sibu o..barulah duta mee kolok..hehe..

achika said...

ehehe balit2... kmk gik lom balit kch... ish3... hmm lak mok balit juak... ahaha
*aaa dah 3 bulan tiut... nait belon... :)

AmirFX said...

Aih2.. Mee kolok pak lah harus d coba juak kat Boyan nun... haha.. Nway, selamat kembali ke kuching...

cik_ah82 said...

kamek rinduuu mee kolok ituuuu!!!

am-rie said...

achika
balit jangan sik balit..
aoklah dah nait belon..hehehe

AmirFX
klak mek org nyerang mee kolok Boyan past tok..hehe

cik_ah
ya..sudah samastinya!!