Tuesday, December 1, 2009

24 TerkorbaN..

Damansara, 28 N0vember..22 terkorban dikala umat islam menyambut Hari Raya Aidil Adha.. 

Tak nak cerita nie nampak serius or ganas, tapi memang terjadi pertumpahan darah...berkejaran n ada yang lari lintang pukang takut dibunuh..mau taknya melihat kepala terputus takkan nak tunggu lagi..kasi masuk gear 1, larik!!

Inilah kisah lembu kena korban... 24 ekor semuanya, 2 ekor hari sebelum.. layan..

Antara yang dikorbankan... beberapa kepala je yang ada, yang lain tak potong habis lagi..

macam letih je wat keja..tapi sebenarnya datang meramai n meriahkan je..  pusing2, penat dahaga lah pulak...hehe..


Orang kuning inilah yang bertungkus-lumus menyembelih dan memotong2 daging lembu mengikut citarasa yang dikehendaki... Org color lain pun tolong juga, contohnya color kelabu..kihkihkih..

penuh ngan darah.. ini bukan org kuning DIGI ..

Korban terakhir..mengamuk pusing satu masjid dia lari.. last2 yang cepat mati bila disembelih bab letih kena kejar...

Budak bucuk pun ada..bangun, mandi pagi2 nak tengok..

Proses melapah daging korban...tengok je, nak wat blom reti..

pewutnya tersangatlah besar...

Setelah dipotong2 , bawak masuk khemah..hujan2 pun program tetap jalan.. cayalah!!

Dah sampai khemah, apa lagi kasi potong  la...

Potong!Potong! Potong!!.. Ngeh!!

Selesai nie, apa lagi pas zohor jamuan makan daging korban..syok...

Macam tulah raya korban tahun nie, walau pun tak balik kampung suasana macam nie wat diri rasa berada di kampung sendirik....Ngeh!!

9 comments:

tengku_fir21 said...

owhh
potong daging
pakai bosch

aZizoL said...

"owhh
potong daging
pakai bosc"

baru 1st time tgk ek?? eheh

cik EPAL said...

selalu tengook je....

am-rie said...

tengku_fir21
lagi senangla bro nak potong...guna pisau or parang payah skit..

azizol
aku pun sebenarnya baru tengok, tapi aku paham, tulang lembu keras cam batu..memang kena pakai tu lg sonang..hehe..

cik Epal
bagus2..tapi karang nie org potong wire pun pakai chainsaw.. potong! potong! potong!..hehe

khairul onggon said...

yohhh.. raminya yg terkorban ehehehe...

Felicia F. Ramzi said...

kmk sik maok ikut orang berkorban koh sebab cepat kesian..bila dah kesian haramlah hukum nya kelak untuk di makan..so kmk duduk diam2 di rumah..kak ya loya hidu bau darah..pergh, mcm2 jak ho..eheh

cik EPAL said...

potongggg..jangan tak potong...memang mcm orang kuning digi la..hehe :)

hans said...

meriah raya korban ko hari tu

am-rie said...

onggon
sudah semestinya dikorban..hehe

felicia
syok nak meramaikan ajak..
patut kitak sik jadi doktor o..loya ngan darah..hehe

cik Epal
cik Epal maksudkan yang badan besar je kan..hehe

hans
meriah gak lah...syok..