Saturday, September 12, 2009

Bukan Suka2,Dah Dapat Suka Lak..Suka Suki..

aku dah tak tau nak letak tajuk apa..aku belasah je lah..

Hm..ari nie berehat kat umah je..tengokla petang2 sikit kalau nak kluar cari baju raya plak..

aku nak kongsi sikit perasaan dekat2 nak raya niekan..so plan aku takdalah nak beli benda alah nie baru,lagipun dah dekat nak raya n wife pun nak bersalinkan..so aku wat tak tau jelah..klau tengok pun just tengok je..niat nak beli tu memang jauh panggang dari api bak kata org dulu2 la kan..

tapi kita merancang tuhan jugak yang   menentukan..walaupun kita rancang tak nak beli tapi mungkin dah terpaksa beli, so aku beli jelah..bukan saja2 nak beli tapi handset lama aku rosak teruk tahap kereta kena lanyak ngan lori 10 tayar..

so, 4-7 hbln sept lepas ada karnival jualan telefon bimbit up to 70% katanya..tapi mengecewakan aku..penat  aku drive semata2 nak tengok hset murah kat one utama, tapi bila masuk takdela discount sampai cam gitew.. hset nokia 3310 dulu adalah dibagi discount lebih..macam hampeh..

so aku jalan2 cari kat kedai lain je la..

akhirnya aku terpilih hset nie..Still suka Nokia..



wat suprise skit...

*

*

*

*

*

*

*

Cak!!



Inilah reka bentuknya..aku belasah je bab ada wifi, ada Garmin GPS, Game pun best, bleh slide mcm hset lama tapi kali nie dari tepi lak, sound pun terbaek n berpatutan ngan budget aku wat masa nie..camera pixels kecik je, tapi apa guna alpha350 aku kan..hehe


so, nasihat aku jaga2lah hset supaya tak rosak time dekat2 nak raya nie, nanti nak kena beli baru..kalau kena beli baru aku takut nanti beraya pakai baju raya tahun lepas je n silap2 tak balik beraya di kampung bab duit minyak nak balik tak lepas sambil makan maggie sensorg..kuikuikui... 

7 comments:

Ivy Metaga said...

aihh..best ada hp baru..yeah yeah..

khairul onggon said...

Aaaa... mcm tauk2 jak ku makei baju ray ataun lepas ahahahaha.. Cak enpon ya.. model baru ya...

am-rie said...

Ivy Metaga
hoyeah2..suka2..(dalam ati camney nak cover balit duit raya tok)..hehe

Khairul Onggon
sikpa bro, yang penting posa dapat balit srwak kejap ari ya..hehe.. baju raya taun lepas sik abis pakei nak..hehe.. tq la..sik tauk model baru kah apa..

AmirFX said...

Nang cun juak timing meli tipon... haha.... Lenkali mun asa2 nak nukar tipon baru ya meijin juak aku ada meli tipon baru.. Sony Ericsson...haha..

erolnukman said...

hahaha...kita serupaaaa..handset aku pun baruk rusak juak riya.cam tauk2 jak dekat nak raya.tp dengan jiwa yg kental aku gagah juak carik kedei tempat repair..alhamdulillah hset ya dah ok kinek tok.just rm30 repair.mun sik,memang tpaksa juak angkat iPhone...hahahaha..Loba !!

am-rie said...

AmirFx
Klak aku mejin dirik meli iphone terusla bro..hehe..
rasanya timing tok sik betul jak..hehe

erolnukman
murahla repair RM30 jak..
sikpa bro, angkat jak iphone baru..hehe

mybreakfastclub said...

waiseh! sama geng nokia musicxpress kita!! hee..tp sy punya 5800. weh weh..boleh jd geng blogger kamu x? haha....1st time here...another sempoii blog on blogspot. good job bro! :')

ps// welcome to my blog (i follow u n club link u for sure :)