Thursday, August 6, 2009

Amalan Minum Air Panas/suam ...

nampak sedap je teh o ais limau nie...slrrrrrp.. Tapi ari nie bukan nak cerita pasal minum2 nie..saja aku terbaca tadi so aku kongsikan bersama...


Artikel ini berguna untuk semua, bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.

Secara logik... , mungkin ada kebenarannya. . Orang-orang China dan Jepun mengamalkan minum teh panas sewaktu makan... . dan bukannya air berAIS.


Mungkin sudah tiba masanya kita meniru amalan minum air panas sewaktu menikmati hidangan!!!! Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini.Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. 


Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan.Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.Jalan terbaik... adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.

Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!


Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.

Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung.

Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati. Lebih banyak kita tahu,lebih cerah peluang kita untuk terus hidup dengan sihat...

7 comments:

AmirFX said...

bahaya penyakit tuk... bok perasan juak bila dirik madah lam entry tuk pasal aek ais.. Nway, aku pun tgh ngamal aek suam jak awal pagi lepas bgn tdo pas 45minit kakya bok sarapan..

am-rie said...

Amirfx
nang best benarnya minum air ais tok, tapi sik bagus untuk kesihatan jak..amaln yang sihat bro..teruskan..hehe

ayin jemin said...

alamak..sy suka minum air sejuk pas mkn,,mesti ubh ni..

am-rie said...

ayin jemin
kena try ubah..susah jugak, asyik2 nak kena order jugak ais..hehe

tengku_fir21 said...

huhu..
klu minum air suam...???

Ivy Metaga said...

oh bagus info nih, tq sebab berkongsi....=)

am-rie said...

tengku_fir21
kalau minum air suam ok jugak,,jangan ais je..jadi doktor plak aku..hehe

Ivy Metaga
sama-sama kita berkongsi maklumat..