Monday, May 18, 2009

Di Mana Kan Ku Cari Ganti..

Entry kali nie pasal jam... bukan nak jual jam tau, ntahla tetiba je terdedik di hati nak berkongsi masalah.. sudi2 ler dengar eh..

Tahun lepas tanggal 11 mei 2008 aku pernah beli jam kat kedai quiksilver kat bukit bintang..siap ada resit lagi aku tunjuk..tarraaa..

aku simpan lagi, bukan apa..warranty dia 2 tahun...so aku kena simpanla klau jadi apa2 kang susah aku nak claim..harga dia bleh tahan gak.. ..mahal la bagi orang macam aku.. aku memang minat giler ngan brand nie, so kalau aku suka memang aku angkat je walaupun kena makan maggie pas 2..hehe..

inila rupenye jam itew...


camana..korang rasa lawa tak...lawakan..hehe..saja nak sedapkan hati aku yang teramat ler geram..

so nak di jadikan story, jam itu hilang...

ya..ya..ya..jam itu telah hilang di tanganku kerana talinya telah putus dengan mudahnya bila aku bangun dari tidurku yang nyenyak pada awal januari 2009.. maybe aku ada tersadung kat mana2 benda tajam yang aku tak perasan la.. atau mungkin tali tu memang dah nak putus sebelumnya bab aku memang lasak skit, selalu jugak tangan aku terlangga macam2 benda..aku blur kejap time tu..

"chiken betul.. camana bleh putus nie.."  


so, bagi aku dah putus tu putusla...beli je la tali baru..bukan susah pun kan...bab 2 jela jalannya pun, takkan nak sambung balik..

2-3 hari pas 2 aku g la kat quiksilver one utama,dekat skit kalu nak dibandingkan ke bukit bintang..5minit je pun.. so, aku bagitau ler kat mamat yang jaga kat situ aku nak  tali jam.. so dia bagitau tali xda dalam warranty kena order kat australia n harga dia RM50 n mungkin sampai dalam 1-2 minggu je.. aku agree je..


so, 2 minggu berlalu aku call..dia cakap tak sampai lagi..ok, fine..

after 1 month..tak sampai lagi

1 1/2 month..pun tak sampai lagi..macam nak bengang pun ada, tapi sabar lagi..

2nd month aku call lagi.. aku dah geram skitkan.."takkan tak sampai2 lagi.."

masuk bulan ke tiga... "sorryla en. that watch a.. quiksilver not produce anymore, and it will take a time for them to make a new one.." apa punya bengong company nie..

so kalau camtu sy order 2 terusla, senang...

"ok2.."

geram betul aku..ikutkan hati nak je aku beli jam baru, tapi macam rugi lak bab yang rosaknya tali je..

masuk lak bulan ke 4..sama gakla jawapannya...bila masa aku nak pakai jam nie..aku dah tak tau kadang2 pukul berapa dah..harap jam hset ler..tu pun kadang2 batery habis, aku guna matahari je nak agak time kul bape...sedih giler siot..

dan karang nie dah masuk bulan ke lima aku tunggu..baru2 nie aku call, diaorg cakap nak gantikan dengan jam baru je..tapi kena tunggu lagi.. agak2 bulan ke berapala baru aku dapat jam baru tu..

so alternatifnya aku forward e-mail kat hq diorg jugakla, tengah tunggu diorg reply balik camana..

so, aku rasa story aku sedih giler a kali nie..korang yang rasa kesian ngan aku jangan lupa poskan jam quiksilver baru kat aku..hehe..

20 comments:

khairul onggon said...

Yobbi.. lamak ya.. besanya hanya sidak bertaraf wali dan soleh jak yg sabar nunggu lamak kedak ya.. ehek... Mun kedak btg idong kupun, siap kedei ku tunok... hehehehe..

cik_ah82 said...

ish2..
sian2..
pedihhh..
mennaaannaah...
membawaaaa..
dh la jam time hantaran tu kan..
tau la sayang pun jam tu, tp kalo 24 jam encik pakai, mana xputusnya..
pegi jamban pakai, tido pakai, kemana-mana pakai..
jd?
saya rasa encik, jam tu pun dh letih menepek kat tangan encik..;)

eMBuN_mALaM said...

alalala cyahang buchuk buchuk... siannya... fhm kmk mcm ne asa nya... teringat kisah lampau wuaaaaaaa...

Ivy Metaga said...

oh tedah..
mmg sedih ooo, mun brg yg ada sentimental value eh hehehe..

alololo..tok kmk nyanyi utk ktk lalalalala, hapi sik hapi sik hahahaha

am-rie said...

khairul onggon
nama jak macam sabar, tapi lam ati dah panas dah..hehe
ada plan nak nunuk kedei ya, nunggu masa jak..hehe

cik_ah
jamban tu spesis jam jugak..hehe
sebab nak menepati masa ler pakai jam selalu..kang ada org mendidih menunggu..hehe

am-rie said...

embun malam
teringat masa lampau? ada kes sama juak ka..hehe..sian o..

ivy metaga
tq, ada juak org nak belagu makei nyuruh hepi...hehe
lalalala..hepi dah..

erolnukman said...

hishh..penyabar juak ka oo..
mun aku,lamak dah ngempas gunung ombak quiksilver ya..hahhaha!!
apalah..company bukan main besar..tali jam pun lamak nak order..

am-rie said...

erolnukman
dah abis sabar tok sebenarnya..
neyla nak molah..tunggu jakla..
ya la company besar tapi macam kayu jak..hehe...
lalu manas..

sony said...

owh tedah...trseksa nr lh jiwa ko nggu tali jam ya..bak pdh org penantian itu 1 penyeksaan..sbr2.. :D

am-rie said...

sony
nang terseksa bro..pernantian itu bukan satu penyeksaan, tapi 10 kali seksa..hehe

Felicia F. Ramzi said...

haih tedah..5 bulan ya bah..mun kamek tek alu mbak jam dindin jak, sak terang masa di diat..habis bateri pun, ganti bateri AA jak..
*dah nengar kedak ya eh, sik lah kamek meli jam quiksilver lak... sokong lah Alain Delon seperti saya!

am-rie said...

Felicia
haha..yah..ngembak jam dinding jak o..
terlalu ayu kamek mun makei jam Alain Delon ya...hehe

Su iJamm said...

patah tumbuh, ilang beganti. Putus??.. ikat k tali!

am-rie said...

Su Ijamm
ikat k tali apollo jak..hehe
tang pelik jak upa nya..

AcHiKa said...

hmmm nang tahan la nyawa ktk nunggu ho~~ mun kmk dah d amok mek org ya~~ (gambong jak statement mek tok, mun d suroh ngamok kecut perut sik juak banie~~ahaha)

am-rie said...

AcHika
terpaksa menahan dirik jak..sabar menunggu, ntah sampei bila..huhu..

kirana said...

Kirana ada cadangan. Mbak jam ya ke kedei ya, berik ngan managernya. Ikat rah geruknya. Kakya selamber2 jak mbik jam sigek rah almari cermin kat kedei daknya.

mrz9897 said...

aku rasa ko kena mandi bunga lah...hahahahhahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhaahhahahahahhahahhahahahahahhahaahhahhahahahahahahahahhahahahahahahah chicken yer tali quicksilver..hehe

irbika said...

hui tu bukan kena ganti jam baru, kena hayun ngan jam tu baru tokey tu tau! habaq la betul2... wat sakit hati org jer!

Tak per nanti minta baru kat org tu! hehehe...

P/s: Jam yang mahal, tapi tahan lama, tahan lasak, memang berbaloi!

am-rie said...

kirana
haha..18SG kitak pun cadangan ya..
camney nak ngikat tali jam rah geruknya o..hehe

MRZ9897
yup..memang chiken punya quiksilver..haha
aku nak mandi air terjun je, tak nak mandi bunga..hehe

irbika
harap2 dapat yang baru..
berbaloi-baloi dah nie menunggu..