Tuesday, April 28, 2009

Cerita Pasal Duit $$$$..

Sekali pandang macam sama..

confirm sama..kedua-duanya duit..hehe

RM50..wow campur 2 jadi RM1000.00..

Camana tu..Saja Nak test..RM 100.00.. ahaks..


Tapi sebenarnya ada  perbezaan..

Aku  close up skit picturenya..c..


Takkan tak perasan lagi kot..cuba juling skit mata..hehe..

Klau tak nampak lagi, aku up skit..tengok bawah..



Bleh nampakkan..

Duit palsu ke nie? hm.. ntahla aku pun tak tau..

Duit lama agaknya..duit 1st edition note 50 kot..agaknyala..





What ever it is, time tu aku takut tengok duit nie lain macam..kang tak pasal2 kena tangkap ngan bomba..hehe..

So aku g la petrol stesyen g beli minyak keta aku guna duit nie..takut duit palsu kang rugi aku 50 henggit..

last2 aku terpikir lak kalau duit tu duit betul n limited edition aku lak yang rugi tak simpan..WhHUuuaaa...

Bukan senang nak dapat...

kembalikan duit tu!!! 

Apa2 pun kita layan cite pasal duit nie..

Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit ;

Duit seringgit bertanya:

"Oit, lama tak nampak, mana ko pergi?"

Lima puluh menjawab " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, Naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF7, Stesyen minyak (hehe.. terkena aku).. tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?"


Duit singgit menjawab perlahan seraya menunduk,
"Hmm... biasa lah.. Balik-balik tempat yg sama…………'SURAU…., MASJID……., SURAU………"

p/s: FIKIRKANLAH

9 comments:

khairul onggon said...

Oo tedah duit singgit ya.. Kenak sik 50 ringgit selalu pegi mesjid owh.. hehehe..

Amrie, sik al kita sorang2 jak makei alpha.. mula2 lok ada juak ku mikir gia, kita sorang2 sik sama ngan org lain.. tp dak sifu merik nasihat, kita unik lain dari yg lain, sama cam background Konica Minolta yg penuh ngan kreativiti dan inovasi setelah di "alpha"kan..

Nektuk ngan adanya beradik baru kita A700, A900, sidak pro dah stat mukak mata.. Syukur kita dalam sistem Sony yg canggih manggih.. Mun sidak nganok sednang jak.. Padah jak pituk.. "Cel lok sensor kamera takurg ya.. sapa yg molah?? Its a Sony maaa!!" hehehehehe..

Alpha 350 nang sik rugi kita meli bah.. mun nya di combine ngan lense yg cun, nang akan berantu jadinya... So apa lense mok meli tek??

70300mm macro??
Tamron SP90 macro?? (paling best main macro)
50mm macro F2.8 (best k macro dekat ngan potrait)
Carl Zeiss 180 ?? Nang mahal tp gilalah kacak..

Aku nektok dah gila lense ngan filter.. abas jak flickr ku selalu, biar kita ngan ALPHA jgn kita alpa udah lah ehek.. Yeehaa!.. Best alpha tok.. Abas website tok www.amc.com.my

cik_ah82 said...

wah, panjang giler onggon merik komen..
jenuh amri kena translate ngan org..hehe..
lense, filter, alpha..ada aku kesah?
tp, kena kesah gak la, dh si suami terpengaruh ngan bebelan onggon..tu kena tukar, tu best, tu bagus..hehehehe..

am-rie said...

khairul onggon
tq,panjang info..anyway,sikda masalah being difference..mun nak upgrade kamera pun still ngan alpha..mun ada uncang emas lebihla..hehe

lack of knowledge jak sebenarnya..paduhal ada website untuk alpha ya..

kinek tok teringgin ngan lense 70300mm ngan flash jak..tengah kumpul duit..hehe (kompom kenak anok bini mun meli)

Yeehaa..Forever Alpha..

Kelebar Malam said...

moral of the lesson ya penting..heee...nang kreatif ktk bercerita..

am-rie said...

kelebar malam
sambil-sambil jak cerita ya..hehe..
makei merindok ati..

PJ selamba said...

hehe
insaf pulak dengar cite pasal duit tu...
bijak! bijak!

kirana said...

Siney oleh duit ya tek? Ada gik kah? Mintak... (nang pemintak nar juak Kirana tok ohhh.. ari ya mintak emas keping 10 igek ngan sidak dari kelantan).

mrz9897 said...

OIT..APA YANG KO MEREPEK NIE HAAAA....hehehe

irbika said...

nang sik syukur duit singgit ya! kitak sik nengar gik pa dipadah sidak duit duapohsen... cuba nanyak nya, compom nya jawap... dolok kamek diam di tandas awam, kinek tok tandas pun sik trima kamek gik...

P/s: buang air tandas awam = 50 sen