Tuesday, May 5, 2009

zOOm @ Lata Kinjang

Inilah dia Lata Kinjang yang sedia ada syok untuk diterokai dan best untuk bermandi-mandian..

Klau OTW dari KL nak ke Ipoh tu, nampak la kat tepi highway air terjun nie..memang tinggi n cun habis kalau tengok dari jauh... so otw nak ke kedah ari tu aku, cik_ah n Pak Lang singgah ler kat air terjun nie..memang dah rancang dari awal, kalau tak g.. hm.. memang rugi..

sebelum tu kita rasakan dulu kesejukannya...

memang best..syok giler..tengok air pun dah terasa kesejukannya.. 

gelongsor pun ada..tapi aku tak try..takut seluar tersangkut..menanaaah..

alamilah sendiri...memang tenang kat sini

Air terjun nie macam ada 3 stage..nie paling atas yang aku nampak..tak tau la klau kat atas ada lagi..tak sempat nak terjah bab berhenti kat sini dalam 1 jam lebih je..so, nak mandi lagi..hehe..


nie antara stage yang tengah2...slow shutter..blehla..baru belajar..

n inilah masa yang dinanti-nantikan...

kedaaabush!!!

ish2..anak sapala nie...hehe..

tengok pak lang rilek je mandi

bagi sesiapa yang tak reti berenang..jangan risau, ada contoh kat bawah...

*

*

*

*

bleh main-main air..kan seronok..jomlah bercuti kat sana lagi...



9 comments:

cik_ah82 said...

walaweh..
org bukan xreti berenang ok..
org cuma malas nk basah2 je..
nnti susah nk salin..
bawah dr bontot basah xpe..
dia lompat cam mati katak je..
tapi besh la c2..
jom la gi lagi..
kali ni org nak berendam betoi2..;)

Ivy Metaga said...

besttt nya tempat ya, tgk gambar pun dah polah kmk rasa sejuk jak hahahah...
kmk akan buat skill ala2 superman turun dari papan gelongsor ya muahahahahaaaa..
tapi mmg kacak tempat ya, bersih jak ooo..
free ka masuk sia??

irbika said...

ivy, mek tolong jawap k... auk... free masuk sia!

hehe, actually that is my kampung! welcome to the lata kinjang! nang kacak!!!

p/s: cik ah, mu jangan ngader nak mandi situ, licing ah! tunggu pas bln 11 nanti...

am-rie said...

cik_ah
ye ye o je reti berenang..hehe
bilalah nak g lagi..hm..

ivy Metaga
ivy, perempuan bahaya wat aksi superman..paham2 jak k..hehe..
memang bestla..

irbika
thanks tolong jawab hehe..
parking keta jak kena bayar..tapi RM 1.00 jak..

Nur Farhana Abdullah said...

Wah.. Lata kinjang.. Takutnye.. Baru jek pi aritu.. Mmg cun mmg lawa.. Tp sgt laa licin.. Smpi dua org kawan jtuh dr batu tu, msuk dalam air, gigi patah.. Heehee.. Scary.. =p

*tak suka sbb tmpat salin bajunye jauh laa.. pnat jlan..*

Salam tuan blog.. Tumpang komen.. Blh kan? Heehee.. =)

am-rie said...

Nur Farhana Abdullah
jatuh dari batu sampai patah gigi..
hm..bahaya..memang scary..
tapi..jumpa ke giginya..hehe

jangan segan2 nak comment..
dialu-alukan..tq bab singgah kat blog nie.

Kelebar Malam said...

waseh..nang rindok ati nya berabis d waterfall ya..jeles kmk tengok.. emm mok juak g tpt kedak ya..maybe ke bumbok..waterfall kat sia best juuak bah...enjoy..

am-rie said...

kelebar malam
bumbok kat siney?
bestkah tempatnya..
sik penah dengar pun air terjun bumbok tok..
mungkin ada masa nak explore bumbuk klak..hehe

D'Rimba said...

Indahnyaaaaaa alam ciptaan Allah.